Lehký dezert, který osvěží. Pokud připravujeme pro děti, vynecháme rum.
Jana Satorová, Sobáčov
Ingredience
- 1 plechovka ananasový kompot i se šťávou
- 250 ml smetana ke šlehání
- 2 lžíce kokos
- 3 lžíce rum
- 1 balíček Créme Olé s kokosovou příchutí Dr. Oetker
- 100 g čokoláda na vaření
- na ozdobu Koka sušenky
Doba přípravy
Počet porcí
6
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Na sítku necháme okapat ananasový kompot, přičemž šťávu z ananasu zachytíme. Polovinu ananasu rozmixujeme tyčovým mixérem společně se šťávou. Přidáme smetanu a elektrickým ručním šlehačem vyšleháme v krém, do kterého postupně zašleháme kokos a rum. K této směsi nakonec přidáme celý sáček Créme Olé a opět vyšleháme.
-
Poháry naplníme zbylými kousky ananasu obalenými v kokosu, vyšlehaným dezertem, Koka sušenkami a polijeme čokoládou.
-
Dle fantazie dozdobíme a dáme vychladit do lednice.