Jednoduché a levné jídlo, ve kterém uplatníte zbytky.
Tereza Hájková, Ostrava-Hrabůvka
Ingredience
- 8-10 ks staré rohlíky
- 5 ks jablka
- 500 g měkký tvaroh
- 100 g cukr krystal
- 1 litr mléko
- 5 ks vejce
- skořice
- tuk na vymazání zapékací mísy
Doba přípravy
Počet porcí
6
Orientační cena
70 Kč
Postup přípravy
-
Rohlíky nakrájíme na kolečka, jako bychom dělali jednohubky. Ve větší míse rozmícháme litr mléka se čtyřmi vejci. Do této směsi namočíme rohlíky a čekáme, až se tekutina do pečiva vpije.
-
V jiné misce smícháme tvaroh s jedním vejcem a cukrem. Jablka oloupeme a nastrouháme. Zapékací mísu vymažeme tukem a pak do ní vložíme polovinu nasáklých rohlíků. Na to přijde směs tvarohu cukru a vajíčka. Poté přidáme i nastrouhaná jablka a a posypeme mletou skořicí. Nakonec přidáme zbylou polovinu rohlíků.
-
Pokud v míse ještě zbude mléko s rozšlehanými vejci, vlijeme to do zapékací mísy a tu pak vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme dozlatova. Před servírováním ještě můžeme posypat moučkovým cukrem.