Žemlovka
Fotogalerie:

Žemlovka

Tereza Hájková
Tereza Hájková
Ostrava-Hrabůvka

Jednoduché a levné jídlo, ve kterém uplatníte zbytky.

Tereza Hájková, Ostrava-Hrabůvka

Ingredience

  • 8-10 ks staré rohlíky
  • 5 ks jablka
  • 500 g měkký tvaroh
  • 100 g cukr krystal
  • 1 litr mléko
  • 5 ks vejce
  • skořice
  • tuk na vymazání zapékací mísy

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na kolečka, jako bychom dělali jednohubky. Ve větší míse rozmícháme litr mléka se čtyřmi vejci. Do této směsi namočíme rohlíky a čekáme, až se tekutina do pečiva vpije.
  2. V jiné misce smícháme tvaroh s jedním vejcem a cukrem. Jablka oloupeme a nastrouháme. Zapékací mísu vymažeme tukem a pak do ní vložíme polovinu nasáklých rohlíků. Na to přijde směs tvarohu cukru a vajíčka. Poté přidáme i nastrouhaná jablka a a posypeme mletou skořicí. Nakonec přidáme zbylou polovinu rohlíků.

  3. Pokud v míse ještě zbude mléko s rozšlehanými vejci, vlijeme to do zapékací mísy a tu pak vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme dozlatova. Před servírováním ještě můžeme posypat moučkovým cukrem.

Tisknout