Meruňky v jogurtovém rosolu
Fotogalerie:

Meruňky v jogurtovém rosolu

Karolína Kostíková

Karlovy Vary

Poháry si nachystej den předem, aby se přes noc dobře vychladily. Před podáváním je ozdob kuličkami vína.

Karolína Kostíková, Karlovy Vary

Ingredience

  • Na steak
  • 1 meruňkový kompot
  • 250 g smetanový bílý jogurt
  • 1 sáček bílá želatina
  • 100 g cukr moučka
  • 16 kulaté dětské piškoty
  • 4 lžíce meruňková marmeláda
  • pár kuliček víno na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Meruňkový kompot nalijeme do cedníku a necháme odkapat. Šťávu z meruněk si necháme. Smetanový jogurt vložíme do mísy, přidáme moučkový cukr a dobře promícháme.

  2. krok2

    V kastrůlku si uděláme želatinu podle návodu. Přidáváme ji postupně za stálého míchání do jogurtu, až začne lehce ‚‚melírovat‘‘.

  3. krok3

    Připravíme si misky nebo poháry. Do každého vložíme 4 piškoty, zalijeme je trochou meruňkové šťávy a počkáme, až se šťáva vsákne. Na piškoty dáme lžíci meruňkové marmelády a nalijeme část jogurtu se želatinou. Přidáme pár meruněk a tak pokračujeme. Ozdobíme vínem.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Tisknout