Poháry si nachystej den předem, aby se přes noc dobře vychladily. Před podáváním je ozdob kuličkami vína.
Karolína Kostíková, Karlovy Vary
Ingredience
- Na steak
- 1 meruňkový kompot
- 250 g smetanový bílý jogurt
- 1 sáček bílá želatina
- 100 g cukr moučka
- 16 kulaté dětské piškoty
- 4 lžíce meruňková marmeláda
- pár kuliček víno na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Meruňkový kompot nalijeme do cedníku a necháme odkapat. Šťávu z meruněk si necháme. Smetanový jogurt vložíme do mísy, přidáme moučkový cukr a dobře promícháme.
-
V kastrůlku si uděláme želatinu podle návodu. Přidáváme ji postupně za stálého míchání do jogurtu, až začne lehce ‚‚melírovat‘‘.
-
Připravíme si misky nebo poháry. Do každého vložíme 4 piškoty, zalijeme je trochou meruňkové šťávy a počkáme, až se šťáva vsákne. Na piškoty dáme lžíci meruňkové marmelády a nalijeme část jogurtu se želatinou. Přidáme pár meruněk a tak pokračujeme. Ozdobíme vínem.