Zmrzlina
Fotogalerie:

Zmrzlina

Dana Korbová

Jablonné nad Orlicí

Domácí ovocné nanuky plné vitaminů.

Dana Korbová, Jablonné nad Orlicí

Ingredience

  • Ingredience
  • 250 g jahody nebo rybíz
  • 2 lžíce citronová šťáva
  • 18–20 lžic kondenzované mléko
  • 1–2 lžíce k jahodám nebo 2–3 lžíce k rybízu cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté a osušené jahody nebo kuličky rybízu otrhané od stopek zmrazíme.

  2. Druhý den vložíme jahody nebo rybíz do mixéru a rozdrtíme je najemno. Přidáme citronovou šťávu, cukr a kondenzované mléko. Promixujeme dohladka.

  3. Takto připravenou zmrzlinu dáme do nádobek na nanuky (nebo můžeme použít úzké kelímky od jogurtu) a vpíchneme do ní tyčku od nanuku. Komu vadí zrníčka z rybízu, musí rybíz odšťavnit a šťávu zamrazit jako kostky ledu.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)


Zpět na článek: Zmrzlina
Tisknout