Jablečné šátečky
Fotogalerie:

Jablečné šátečky

Jana Sedláczková
Jana Sedláczková
Šumperk

Ráda zkouším různé jablečné variace.

Jana Sedláczková, Šumperk

Ingredience

  • 1 balení listové těsto
  • 1 vejce
  • 2-3 lžíce strouhanka
  • dvě hrsti rozinky
  • 2-3 lžíce hnědý třtinový cukr
  • mletá skořice
  • 2 hrsti nahrubo drcené vlašské ořechy
  • 4-5 ks jablka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na vále rozválíme těsto a vykrájíme pravidelné čtverce. Na plech s pečícím papírem čverce položíme. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a každý posypeme strouhankou.

  2. Do středu každého umístíme kopeček předem nastrouhaných jablíček. Posypeme mletou skořicí a třtinovým cukrem. Nahoru navršíme rozinky, které předem namočíme na jeden den do rumu, nebo je hodinu před pečením dáme do horké vody, aby změkly. Vytvoříme úhledné šátečky (můžeme zkusit i psaníčka) a opět potřeme rozšlehaným vejcem. Nakonec posypeme drcenými ořechy a ještě mírně skořicí.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C asi 15- 20 minut. Nejlépe chutnají ještě teplé.


Zpět na článek: Jablečné šátečky
Tisknout