Lžícová bublanina
Fotogalerie:

Lžícová bublanina

Květa Kroupová
Květa Kroupová
Praha 9

Váhu nebudeš potřebovat.

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • Ingredience
  • 4 vejce
  • 3 vrchovaté lžíce majonéza
  • 9 lžic cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce rum
  • 12 lžic polohrubá mouka
  • 1 kypřící prášek
  • z 1 citronu citronová kůra
  • podle chuti jahody nebo jiné ovoce

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce ušleháme s cukry a majolkou do hladké pěny, přidáme lžíci rumu, nastrouhanou kůru z citronu a mouku s kypřicím práškem do pečiva.

  2. Do těsta pak opatrně vmícháme jahody (borůvky, třešně či jiné sezonní ovoce), které poprášíme hladkou moukou, aby se „neutopily“ na dně (ovoce ale můžeme dát i nahoru na těsto). Pečeme přibližně 30 minut při 150 °C.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)


Zpět na článek: Lžícová bublanina
Tisknout