Německý dort
Fotogalerie:

Německý dort

Nikola Kdolská
Nikola Kdolská
Ústí nad Labem

Tento výborný dort se u nás dědí z generace na generaci.

Nikola Kdolská, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 100 g máslo
  • 300 g cukr moučka
  • 130 g hladká mouka
  • 4 ks vejce
  • půl lžičky prášek do pečiva
  • angrešt nebo jiné ovoce
  • 100 g sekané mandle
  • 2 ks smetana ke šlehání
  • sůl želatina
  • špetka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 kč Kč

Postup přípravy

  1. Máslo, 100 gramů cukru, mouku, žloutky oddělené od bílků a prášek do pečiva smícháme a na vále zpracujeme v těsto. Necháme půl hodinky odpočívat v lednici.
  2. Těsto rozdělíme na dvě části a každou zvlášť namačkáme rukama do dortové formy.
  3. Bílky vyšleháme s 200 gramy cukru a špetkou soli. Obě placky pomažeme sněhěm, posypeme mandlemi a dáme péct na 180 °C asi 30 minut.
  4. Do jedne z dortových forem naskládáme ovoce a zalijeme připravenou želatinou, necháme krátce zatuhnout v lednici.
  5. Ušleháme šlehačku a vychladlou formu s ovocem jí pomažeme. Přikryjeme druhou částí korpusu a povrch ozdobíme dle fantazie.
Tisknout