Jahodová bublanina
Fotogalerie:

Jahodová bublanina

Nikola Fizková
Nikola Fizková
Sezemice

Sice klasika, ale u nás bez konkurence.

Nikola Fizková, Dražkov

Ingredience

  • Ingredience
  • 120 g + na vymazání formy máslo
  • 220 g cukr moučka
  • 4 vejce
  • 400 ml vlažné mléko
  • 600 g polohrubá mouka
  • 1 kypřící prášek
  • 500 g jahody

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do světlé hmoty. Přimícháme vlažné mléko a polovinu prosáté mouky. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Zbytek mouky prosejeme s kypřicím práškem a přidáme k těstu. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

  2. Plech s vyšším okrajem vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme půlku těsta a poklademe polovinou jahod. Pak zalijeme druhou půlkou těsta a poklademe zbylými jahodami. Pečeme při 180 °C 45 minut.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)


Zpět na článek: Jahodová bublanina
Tisknout