Sice klasika, ale u nás bez konkurence.
Nikola Fizková, Dražkov
Ingredience
- Ingredience
- 120 g + na vymazání formy máslo
- 220 g cukr moučka
- 4 vejce
- 400 ml vlažné mléko
- 600 g polohrubá mouka
- 1 kypřící prášek
- 500 g jahody
Doba přípravy
Počet porcí
8
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do světlé hmoty. Přimícháme vlažné mléko a polovinu prosáté mouky. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Zbytek mouky prosejeme s kypřicím práškem a přidáme k těstu. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
-
Plech s vyšším okrajem vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme půlku těsta a poklademe polovinou jahod. Pak zalijeme druhou půlkou těsta a poklademe zbylými jahodami. Pečeme při 180 °C 45 minut.