Jahodový sorbert s vanilkovým chipsem
Fotogalerie:

Jahodový sorbet s vanilkovým chipsem

Marta Brodská

Liberec

Osvěžující pamlsek, který tě nejen zchladí, ale hlavně příjemně pohladí po jazýčku.

Marta Brodská, Liberec

Ingredience

  • Sorbet
  • 400 g jahody
  • 100 g cukr krupice
  • na ozdobu mátové lístky
  • Vanilkové chipsy
  • 1 vaječný bílek
  • 30 g hladká mouka
  • 1 vanilínový cukr
  • 20 g cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cukr nasypeme do hrnce a zalijeme 250 ml vody. Směs svaříme na cukrový sirup (trvá to přibližně 5 minut). Jahody omyjeme a překrájíme na drobnější kousky. Přidáme je do cukrového sirupu a rozmixujeme tyčovým mixérem na jemné pyré. To přelijeme do mísy a vložíme do mrazáku. Občas promícháme lžící, než úplně ztuhne.

  2. krok2

    Na vanilkové chipsy vyklepneme do mísy bílek, přidáme hladkou mouku a oba cukry. Promícháme, měla by vzniknout hladká směs. Pomocí nože nebo cukrářské palety ji rozetřeme na pečicí papír a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 4 minuty, dokud nezezlátne. Vyndáme z trouby a odstraníme plátky z pečicího papíru dříve, než vystydnou.

  3. Ze sorbetu tvarujeme kopečky, dozdobíme je chipsem a mátovým lístkem.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Tisknout