Medová roláda s kávovým krémem
Fotogalerie:

Medová roláda s kávovým krémem

Zdeňka Polanská
Zdeňka Polanská
Vsetín

S tímto úžasným zákuskem budete mít vždy a u všech úspěch.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 6 vejce
  • 100 g cukr moučka
  • 100 g tekutý med
  • 160 g mouka hladká
  • 1 lžička jedlá soda
  • 400 ml mléko
  • 1 karamelový pudink
  • 5 lžic cukr krupice
  • 2 lžíce instantní káva
  • 200 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. 5 žloutků a 1 celé vejce vyšleháme s moučkovým cukrem a medem do husté pěny. Bílky vyšleháme dotuha a společně s moukou smíchanou se sodou opatrně vmícháme do žloutkové pěny.

    Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme ještě potřeli máslem a upečeme dozlatova. Ještě horký piškot srolujeme i s papírem a necháme vychladit.

  2. Pudink a kávu rozmícháme v troše mléka, zbylé mléko nalijeme do rendlíku, přidáme krupicový cukr a přivedeme k varu. Pak vlijeme pudink a mícháme do zhoustnutí. Pudink necháme vychladit a vyšleháme společně s máslem do krému.

  3. Vychladlý piškot zbavíme papíru, potřeme krémem, srulujeme a necháme v chladnu ztuhnout.


Zpět na článek: Medová roláda s kávovým krémem
Zpět na článek: Medová roláda s kávovým krémem
Tisknout