Jsou příjemně vláčné.
Miroslava Farářová, Olomouc
Ingredience
- Těsto
- 150 g hladká mouka
- 80 g celozrnná špaldová mouka
- 70 g hnědý cukr
- 125 g hera
- 1 žloutek
- Náplň
- 4 vejce
- 50 g hera
- 500 g měkký tvaroh
- 250 ml bílý jogurt
- 2 balíčky vanilkový pudink
- špetka sůl
- Ozdoba
- 250 g jahody
- 1 extra silné želé Dr. Oetker
- 2 lžíce cukr (do želé)
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Obě mouky prosejeme do mísy, přidáme cukr, tuk a žloutek a vše dobře zpracujeme v hladké těsto, které necháme asi půl hodiny vychladit v lednici.
-
Na náplň v míse utřeme žloutky, cukr a heru, přidáme tvaroh s jogurtem a nakonec vmícháme pudinkové prášky. Z pěti bílků a soli ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do náplně. Těsto rozválíme na pomoučeném vále a pak přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozetřeme náplň a dáme péct do trouby při 175 °C asi na 55 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout, poklademe jej plátky jahod a nakonec zalijeme želé, které jsme připravili dle návodu. Dáme vychladit do lednice a pak už jen koláč rozkrájíme na řezy.