Tvarohové řezy s jahodami
Fotogalerie:

Tvarohové řezy s jahodami

Miroslava Farářová

Olomouc

Jsou příjemně vláčné.

Miroslava Farářová, Olomouc

Ingredience

  • Těsto
  • 150 g hladká mouka
  • 80 g celozrnná špaldová mouka
  • 70 g hnědý cukr
  • 125 g hera
  • 1 žloutek
  • Náplň
  • 4 vejce
  • 50 g hera
  • 500 g měkký tvaroh
  • 250 ml bílý jogurt
  • 2 balíčky vanilkový pudink
  • špetka sůl
  • Ozdoba
  • 250 g jahody
  • 1 extra silné želé Dr. Oetker
  • 2 lžíce cukr (do želé)

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

145 Kč

Postup přípravy

  1. Obě mouky prosejeme do mísy, přidáme cukr, tuk a žloutek a vše dobře zpracujeme v hladké těsto, které necháme asi půl hodiny vychladit v lednici.

  2. Na náplň v míse utřeme žloutky, cukr a heru, přidáme tvaroh s jogurtem a nakonec vmícháme pudinkové prášky. Z pěti bílků a soli ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do náplně. Těsto rozválíme na pomoučeném vále a pak přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozetřeme náplň a dáme péct do trouby při 175 °C asi na 55 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout, poklademe jej plátky jahod a nakonec zalijeme želé, které jsme připravili dle návodu. Dáme vychladit do lednice a pak už jen koláč rozkrájíme na řezy.

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Tisknout