Kynuté knedlíky s ovocem
Fotogalerie:

Kynuté knedlíky s ovocem

Michaela Prantová

Litvínov

Klasika, na kterou nedáme dopustit.

Michaela Prantová, Litvínov

Ingredience

  • Kvásek
  • 100 ml mléko
  • 20 g droždí
  • 1 lžička cukr krupice
  • špetka sůl
  • Těsto
  • 500 g hrubá mouka
  • 2 vejce
  • 100 ml mléko
  • podle chuti ovoce

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z vlažného mléka, droždí, cukru a soli připravíme kvásek. Po vykynutí ho vlijeme do hrubé mouky, přidáme vejce a mléko a vypracujeme vláčné těsto. Necháme hodinu na teple vykynout.

  2. Těsto zpracujeme a tvoříme knedlíky, které naplníme libovolným ovocem. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme z každé strany 5 minut. Servírujeme s tím, co máme rádi (šlehačka, pacholík, máslo, cukr, strouhaný tvaroh, kakao, skořice...).

Pošli recept! 6/2012 (7.5.2012)

Tisknout