Celozrnní skořicoví šneci
Fotogalerie:

Celozrnní skořicoví šneci

Iveta Malčánková
Iveta Malčánková
Komárov

Zdravější šneci z kynutého těsta se skořicovou náplní.

Iveta Malčánková, Komárov

Ingredience

  • 150 g hladká pšeničná mouka
  • 150 g hladká žitná mouka
  • 1 vejce
  • 30 g cukr moučka
  • 130 ml nízkotučné mléko
  • 1 kostka droždí
  • 20 g máslo
  • 1 skořicový cukr
  • 3 lžičky skořice
  • 40 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

cca 25

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme kvásek. Mléko ohřejeme, asi polovinu smícháme se lžící hladké mouky a lžící moučkového cukru, rozdrobeným droždím a necháme vzejít kvásek.
  2. Mezitím si v míse smícháme zbytek hladké mouky, žitnou mouku, vejce, zbytek cukru, 20 g rozpuštěného másla  a nakonec přidáme vzešlý kvásek.
  3. Vše pořádně smícháme a vyhneteme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě 45 minut.
  4. Po vykynutí těsto vyndáme na pomoučněný vál a rozválíme ho na obdélník. Dáme si předehřát troubu na 190 °C.
  5. Těsto potřeme rozpuštěným máslem a posypeme skořicovým cukrem smíchaným s 3 lžičkami skořice.
  6. Těsto zamotáme jako roládu a nakrájíme jí na 1 - 1,5 cm silná kolečka, který předáme na vyložený plech. Pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě.

Zpět na článek: Celozrnní skořicoví šneci
Tisknout