Jablečný cheesecake s karamelovou polevou
Fotogalerie:

Jablečný cheesecake s karamelovou polevou

Kateřina Telecká
Kateřina Telecká
Slaný

Jablečný cheesecake s karamelovou polevou.

Kateřina Telecká, Slaný

Ingredience

  • 250 g sušenky BeBe club máslové
  • 75 g máslo
  • 1/2 lžičky mletá skořice
  • Krém :
  • 1 a 1/2 lžíce máslo
  • 2 ks jablka
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1/2 lžičky mletá skořice
  • 250g měkký plnotučný tvaroh
  • 300g sýr Buko bez příchuti
  • 100g hnědý cukr
  • 2 lžíce kukuřičný škrob
  • 4 vejce
  • Poleva :
  • 100 ml 30% smetana
  • 50 g máslo
  • 1/2 hrnku hnědý cukr

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 150 °C. V pánvi rozpusťte máslo, přidejte oloupaná, jádřinců zbavená a na kostky nakrájená jablka, skořici a cukr. Smažte, až začnou jablka měknout (pozor, ať se nerozvaří na kaši!), pánev odstavte z ohně a jablka nechte zchladnout.

  2. Do mixéru vsypte sušenky a skořici a rozmixujte na jemný prášek. Přidejte na kostky nakrájené máslo a ještě krátce promixujte, aby se směs spojila. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečícím papírem a sypkou směsí na korpus pokryjte dno. Rukama ji dobře upěchujte a než připravíte náplň, dejte do lednice.

  3. Elektrickým šlehačem nebo v mixéru promíchejte tvaroh, Buko, cukr a škrob. Po jednom zašlehejte vejce.

  4. Korpus pokryjte kostkami jablek a zalijte tvarohovo-sýrovou nápní. Dort vložte do trouby a pomalu pečte 75 minut. Okraje hotového dortu jsou pevné a náplň uprostřed se lehce třese. Dort přikryjte potravinovou folií a nechte jej přes noc v ledničce, nejméně však 4 hodiny.

  5. Máslo s cukrem rozpusťte v pánvi, přilijte smetanu a na mírném plameni vařte 5 minut bez míchání. Sejměte a nechte alespoň 20 minut zchladnout. Krém tím mírně zhoustne.
    Před podáváním vyjměte dort z formy a přelijte polevou.


Zpět na článek: Jablečný cheesecake s karamelovou polevou
Zpět na článek: Jablečný cheesecake s karamelovou polevou
Zpět na článek: Jablečný cheesecake s karamelovou polevou
Tisknout