Výborné žloutkové věnečky
Fotogalerie:

Výborné žloutkové věnečky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Jsou křehké, nadýchané, nádherně voní a ještě lépe chutnají. Vyzkoušej je!

Zdeňka Sedláková, Polička

Ingredience

  • Hlavní suroviny:
  • 160 g voda
  • 120 g olej
  • špetka soli
  • 5 ks vejce
  • 160 g hladká mouka
  • mléko Krém:
  • 500 ml
  • 2 žloutky
  • 2 ks vanilkový pudink
  • 125 g cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 125 g máslo
  • Poleva:
  • 200 g cukr moučka
  • 3-5 lžic horká voda
  • 1 lžíce rum
  • 1 lžička tuk

Doba přípravy

Počet porcí

15-20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vodu‚ olej a sůl přivedeme do varu‚ přisypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto nelepí a udělá kouli. Necháme chvilku odstát a vmícháme 5 vajec hezky jedno po druhém. Těsto dáme do sáčku s ozdobnou trubičkou a nastříkáme věnečky na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Pečeme asi 15–20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Během pečení neotvíráme troubu‚ věnečky by nám mohly spadnout. Vlažné je opatrně rozkrojíme a vychladlé plníme krémem.

  3. Krém: v trošce mléka rozšleháme žloutky a pudinkové prášky a zavaříme do zbylého mléka s cukrem. Po vychladnutí zašleháme máslo. Dáme do sáčku s trubičkou a plníme věnečky. Povrch věnečků poléváme polevou.

  4. Poleva: všechny uvedené suroviny utřeme dohladka a poléváme věnečky. Necháme chvíli odležet.

Tisknout