Skořicové řezy
Fotogalerie:

Skořicové řezy

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Jestli je ti vůně a chuť tohoto koření příjemná, můžeš do těsta přidat lžičku mleté skořice.

Jiřina Velebilová, Dobříš

Ingredience

  • Pudink:
  • 1 sáček vanilkový pudink
  • 400 ml mléko
  • 50 g cukr krupice
  • Těsto:
  • 4 ks vejce
  • 100 g cukr krupice
  • 100 ml mléko
  • 100 ml olej
  • 1 sáček vanilinový cukr
  • 1 sáček skořicový cukr
  • 200 g polohrubá mouka
  • 1 kypřící prášek
  • Na ozdobu:
  • 250 ml zakysaná smetana
  • 200 g čerstvé jahody
  • na posypání 1 skořicový cukr

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink, který při chladnutí občas promícháme, aby se nevytvořil oschlý škraloup.
  2. krok2

    Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, poté vmícháme mléko, olej, vanilinový a skořicový cukr a nakonec mouku s rozmíchaným práškem do pečiva.

  3. krok3

    Vzniklou hmotu nalijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech, stejnoměrně ji rozetřeme a do těsta vlijeme po lžících předem uvařený vlahý pudink. Pak moučník dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut při 185 °C.

  4. Po vyjmutí z trouby a vychladnutí upečenou hmotu, v níž jsou patrné prohlubně s vlitým pudinkem, nařežeme na stejnoměrné řezy. Ty doplníme kysanou smetanou, posypeme skořicovým cukrem a ozdobíme jahodami, popřípadě jiným ovocem.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)


Zpět na článek: Skořicové řezy
Zpět na článek: Skořicové řezy
Zpět na článek: Skořicové řezy
Zpět na článek: Skořicové řezy
Tisknout