Výborné muffiny šťavnaté chuti s překvapením uvnitř.
Lenka Zdráhalová, Bystřice pod Hostýnem
Ingredience
- Těsto:
- 300 g polohrubá mouka
- 150 g cukr krupice
- 125 g rozpuštěné máslo
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 350 ml mléko
- 1,5 lžíce kakao
- 1 lžíce rum
- Tvarohová náplň:
- 1 vanička tvaroh
- 2 lžíce cukr krupice
- 1/2 vanilkový pudink
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce rum
- ovoce z kompotu (broskve)
- strouhaný kokos na posypání
Doba přípravy
Počet porcí
16
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Všechny suroviny kromě kakaa umícháme, upozorňuji že zde nejsou a ani nepatří vejce. 1/2 těsta necháme světlé a polovinu obarvíme kakaem.Teflonovou formu na muffiny vymažeme máslem (popř. plníme do papírových košíčků).
-
Na dno dáme vrstvu světlého těsta, pak proužek tmavého, na něj proužek tvarohu, kousek ovoce, zase světlé těsto a nakonec tmavé. Střídáme tak, aby nám vznikla mramorová vrstva. Tak pokračujeme až do naplnění celého plechu 12 muffinů. Na ozdobu můžeme posypat strouhaným kokosem.
-
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Po upečení muffiny ještě horké opatrně vyndáme a plníme dál do spotřebování těsta. Opět pečeme 15 minut.