Mramorová bábovka s oříšky
Fotogalerie:

Mramorová bábovka s oříšky

Martina Škardová
Martina Škardová
Chlumec n. C.

Moje oblíbená bábovka s jedinečnou vůní.

Martina Škardová, Chlumec nad Cidlinou

Ingredience

  • na vysypání formy máslo a mouka
  • 3 ks žloutky
  • 3 ks bílky
  • 90g Hera
  • 180 g polohrubá mouka
  • 90 g moučkový cukr
  • 100 ml smetana ke šlehání
  • 150 ml mléko
  • půl sáčku kypřící prášek
  • 100 g vlašské ořechy
  • 2 lžičky kakao

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Zapneme si troubu a předehřejeme ji na 160 °C.
  2. Bílky šleháme za postupného přidávání poloviny cukru do úplného ztuhnutí.
  3. V další misce utřeme Heru společně s druhou polovinou cukru. Následně vmícháme žloutky, smetanu a mléko. Za postupného míchání přidáváme prosetou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Poté přidáme nasekané vlašské ořechy. Nakonec do směsi pomalu přidáme ztuhnutý sníh.

  4. Polovinu směsi nalijeme do připravené formy. Druhou polovinu obarvíme kakaem a následně dolijeme k první polovině.

  5. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 1 hodinu.

Zpět na článek: Mramorová bábovka s oříšky
Tisknout