Kynuté bochánky s krémem
Fotogalerie:

Kynuté bochánky s krémem

Lucie Novotná
Lucie Novotná
Kouty

Jedla jsem je u kamarádky, teď už je peču i doma.

Lucie Novotná, Jičín

Ingredience

  • Ingredience
  • 120 g polohrubá mouka
  • 120 g hladká mouka
  • 15 g droždí
  • 50 g cukr
  • 100 ml mléko
  • 100 ml smetana
  • 1 žloutek
  • 1 na potření vejce
  • na posypání mandlové lupínky
  • na posypání hrubě mletý karamel (dá se umlít v mlýnku)
  • Krém
  • 300 ml mléko
  • 1 vanilkový pudink
  • 2 lžíce cukr
  • 200 ml smetana ke šlehání

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mouky nasypeme do mísy, vytvoříme důlek, rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, zalijeme vlažným mlékem a smetanou a necháme v teple vzejít kvásek. Poté přidáme žloutek a propracujeme těsto, které necháme kynout zakryté utěrkou asi 1 hodinu.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 14 stejných kousků, ze kterých vyrobíme kuličky. Ty klademe na plechy vyložené pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme mandlovými lupínky a nahrubo mletým karamelem. Pečeme v troubě při 170 °C asi 12–15 minut.

  3. Zatím si připravíme krém. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme tužší pudink, který necháme vychladnout. Pak vmícháme ušlehanou smetanu.

  4. Vychladlé bochánky rozkrojíme a plníme krémem pomocí cukrářského sáčku.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Tisknout