Makové řezy s Margotkovým krémem
Fotogalerie:

Makové řezy s Margotkovým krémem

Monika Kupcová
Monika Kupcová
Olomouc
Mák máme moc rádi, tak kromě obyčejné makové bábovky jsem tentokrát zkusila i řezy!

Ingredience

  • Těsto :
  • 250 g polohrubá mouka
  • 240 g cukr moučka
  • 120 g máslo
  • 3 vejce
  • 200 ml mléko
  • 1 kypřící prášek
  • 100 g mletý mák
  • Krém :
  • 2 tyčinky Margot
  • 200 ml smetana na šlehání
  • 2 lžičky máslo

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky, cukr a rozpuštěné máslo vyšleháme, přidáme mléko, mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme sníh ze 3 bílků. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, dáme do předem vyhřáté trouby 180 °C a pečeme 50 min.

  2. Mezitím si připravíme krém: Margotky nahrubo nastrouháme, dáme do rendlíku společně s máslem a smetanou, necháme na mírném plameni rozpustit a krátce povaříme. Krém necháme zchládnout ( nejlépe v lednici do druhého dne ) a potom ho vyšleháme ručním šlehačem.

  3. Řezy slepíme, když nám zůstane krém, potřeme i vrchní  vrstvu. Přikryjeme alobalem a necháme ztuhnout v lednici, pěkně nasáknou.

Tisknout