Vůně Toskánska
Fotogalerie:

Vůně Toskánska

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

V Toskánsku používají rozmarýn i na sladké pečivo, dodá skvělé pryskyřicové aroma.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 100 g kukuřičná mouka
  • 75 g špaldová krupice nebo hrubá mouka nebo polenta
  • 7 lžic olivový olej
  • 250 ml podmáslí nebo kefír
  • 1 lžička soda
  • 90 g med
  • hrst rozinek
  • 2 - 3 jablka
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • hrst vlašských ořechů
  • skořice

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme všechny mouky se sodou. Vyšleháme olej s medem a podmáslím, poté přimícháme mouku.
  2. Těsto vlijeme na vymazaný a krupicí vysypaný plech, pokryjeme na plátky nakrájenými jablky, rozinkami a ořechy, poprášíme skořicí, posypeme jehličkami rozmarýnu a pokapeme olivovým olejem. Pečeme 35 minut na 180 °C.


Zpět na článek: Vůně Toskánska
Tisknout