Citronová buchta
Fotogalerie:

Citronová buchta

Laura Janíková
Laura Janíková
Strakonice

Svěží moučník s vůní citronu.

Laura Janíková, Strakonice

Ingredience

  • 450 g polohrubá mouka
  • 1 lžička soda
  • 2 vejce
  • 100 ml olej
  • 250 ml smetana na vaření
  • kůra a šťáva z jednoho citronu
  • trochu mléka

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Veškeré suroviny smícháme dohromady v těsto. Pokud je těsto příliš husté, přidáme mléko.
  2. Vzniklé těsto nalijeme na plech, který jsme vyložili papírem na pečení a upečeme do zezlátnutí povrchu při 180 °C asi 20 - 25 minut. Po upečení můžeme posypat cukrem nebo polít citronovou polevou.


Zpět na článek: Citronová buchta
Tisknout