Voňavý špaldový koláč
Fotogalerie:

Voňavý špaldový koláč

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Potěší každý mlsný jazýček.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 3 vejce
  • na posypání strouhaný kokos
  • 3 jablka
  • 3 lžíce třtinový cukr nebo med
  • 150 ml mléko
  • 1 kypřící prášek
  • 250 g špaldová mouka
  • 2 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce rozšleháme s medem (popř. třtinovým cukrem), postupně přidáme mléko, mouku s kypřícím práškem a olejem. Kdyby bylo těsto příliš tuhé, přilejeme více mléka.
  2. Menší plech si vyložíme pečícím papírem a těsto do něj vlijeme. Povrch hustě poklademe jablky, které si předem nakrájíme na tenké plátky a posypeme je podle chuti strouhaným kokosem. Pečeme na 180 °C asi 35 minut.

Tisknout