Čtyřpatrové řezy
Fotogalerie:

Čtyřpatrové řezy

Alena Klírová
Alena Klírová
Mýto

Řezy jsou pracnější, ale stojí za vyzkoušení.

Alena Klírová, Mýto

Ingredience

  • 4 vejce
  • 200 g krupicový cukr
  • 320 g polohrubá mouka
  • 1/2 sáčku kypřící prášek
  • 100 ml slunečnicový olej
  • 100 ml mléko
  • Náplň :
  • 2 ks větší tyčinka Margot
  • 1 litr mléko
  • 1 kelímek šlehačka 31%
  • 4 ks zakysaná smetana
  • 1 ks vanilkový pudink
  • 1 ks čokoládový pudink
  • podle chuti cukr

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Podle návodu na obalu uvaříme oba pudinky (každý zvlášť) a necháme je zchladnout.

    Mezitím si uděláme těsto. Žloutky utřeme s cukrem doběla. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přidáme k žloutkové směsi. Nakonec vlijeme olej, mléko a potom vmícháme dotuha ušlehané bílky. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Na syrové těsto dáme na střídačku oba pudinky. Pečeme při 180 °C dvacet až třicet minut.

  2. Řezy necháme zcela vychladnout, potřeme směsí ušlehané šlehačky a zakysané smetany. Povrch posypeme nahrubo nastrouhanými margotkami.

    Dáme vychladit do chladničky a potom krájíme na řezy.


Zpět na článek: Čtyřpatrové řezy
Zpět na článek: Čtyřpatrové řezy
Tisknout