Zákusek se skořicovou drobenkou
Fotogalerie:

Zákusek se skořicovou drobenkou

Věra Šímová
Věra Šímová
Praha 9 Vinoř

Křupavá skořicová drobenka dává tomuto zákusku šmrnc.

Věra Šímová, Praha

Ingredience

  • Ingredience :
  • 100 g změklé máslo
  • 150 g cukr moučka
  • 2 ks vejce
  • 300 g polohrubá mouka
  • 2 lžičky mletý zázvor
  • 3 lžičky kypřící prášek
  • 350 ml podmáslí
  • Drobenka :
  • 100 g chladné máslo
  • 40 g hnědý cukr
  • 200 g polohrubá mouka
  • 3 lžičky mletá skořice
  • 1/4 lžičky mletý hřebíček

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na teplotu 175 °C. Formu na pečení o rozměrech 20x30 cm důkladně vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  2. Máslo ušleháme s cukrem a vejci do pěny.
  3. Mouku smícháme se zázvorem a kypřícím práškem, střídavě s podmáslím vmícháme do těsta. Těsto ve formě uhladíme.
  4. Zapracujeme všechny suroviny na drobenku, posypeme jí koláč. Pečeme v troubě přibližně 40 - 45 minut. Koláč necháme vychladnout. Nakrájíme na malé trojúhelníky. Můžeme ozdobit kopečkem zakysané smetany a čerstvým ovocem.

Zpět na článek: Zákusek se skořicovou drobenkou
Tisknout