Růžové řezy Šípkové Růženky
Fotogalerie:
 

Růžové řezy Šípkové Růženky

Ivona Hurtová
Ivona Hurtová
Horní Bučice

Jednoduše výborné!

Ivona Hurtová, Horní Bučice

Ingredience

  • 6 vejce
  • 110 g cukr
  • 1 kypřící prášek
  • 4 ks jahodový pudinkový prášek
  • 2 ks vanilkový pudinkový prášek
  • 500 ml mléko
  • 3 lžíce cukr na oslazení vanilkového pudinku
  • 150 g máslo
  • na potření upečeného korpusu jahodová marmeláda
  • na pokladení korpusu dětské piškoty
  • na pokapání piškotů rum
  • 1 tabulka bílá čokoláda

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Oddělíme si žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Utřeme žloutky s cukrem, jahodovými pudinkovými prášky, přidáme kypřící prášek a sníh z bílků a nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca na 160 °C po dobu cca 40 minut. Pro jistotu hlídáme, aby se nám těsto nespálilo.
  2. Mezitím si připravíme krém z vanilkového pudinku. Uvaříme 2 vanilkové pudinkové prášky v 0,5 liltru mléka a 3 lžícemi cukru. Po vychladnutí ušleháme s máslem. Po upečení a vychladnutí růžového korpusu tento potřeme jahodovou marmeládou, poklademe piškoty, které pokapeme rumem (možné je též piškoty přímo máčet v rumu - pro dospělé strávníky), na piškoty natřeme vanilkový krém a celé polijeme čokoládovou polevou. Dáme vychladit do ledničky.


Zpět na článek: Růžové řezy Šípkové Růženky
Zpět na článek: Růžové řezy Šípkové Růženky
Zpět na článek: Růžové řezy Šípkové Růženky
Zpět na článek: Růžové řezy Šípkové Růženky
Zpět na článek: Růžové řezy Šípkové Růženky
Zpět na článek: Růžové řezy Šípkové Růženky
Zpět na článek: Růžové řezy Šípkové Růženky
Zpět na článek: Růžové řezy Šípkové Růženky
Zpět na článek: Růžové řezy Šípkové Růženky
Tisknout