Pomerančové bochánky s drobenkou
Fotogalerie:

Pomerančové bochánky s drobenkou

Patricie Lemanová

Praha

Když je peču, voní celý dům.

Patricie Lemanová, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 360 g hladká mouka
  • 45 g cukr krupice
  • 180 ml mléko
  • 1 vejce
  • 15 g droždí
  • 60 g máslo
  • z 1 citronu citronová kůra
  • špetka sůl
  • Náplň
  • 100 g kandovaná pomerančová kůra
  • 100 g pomerančová marmeláda
  • Na drobenku
  • 40 g máslo
  • 2 lžíce cukr
  • 2 lžíce polohrubá mouka
  • 1 lžíce strouhané mandle

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí rozdrobíme do misky, přidáme 2 lžíce mléka, 1 lžíci cukru a 1/2 lžíce mouky. Promícháme a necháme vykynout na teplém místě. Zbylou mouku nasypeme do mísy, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, strouhanou kůru z citronu a sůl. Přilijeme vykunutý kvásek, zbylé vlažné mléko a vypracujeme těsto. Pod utěrkou necháme vykynout na teplném místě.

  2. Na náplň promícháme kandovanou kůru s marmeládou. Na drobenku nastrouháme na hrubém struhadle máslo, přidáme strouhané mandle, mouku a cukr. Promícháme.

  3. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrájíme kolečka. Do středu dáme lžičkou náplň a spojíme dvě strany k sobě. Na spoj dáme trochu drobenky a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 25 minut.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Tisknout