Rumový dort s broskvemi
Fotogalerie:

Rumový dort s broskvemi

Zuzana Witassková
Zuzana Witassková
Hlučín

Opilý, ale velmi chutný moučník.

Zuzana Witassková, Hlučín

Ingredience

  • 3 vejce
  • 1 bílek
  • 150 g máslo
  • 150 g cukr moučka
  • 100 ml rum
  • 150 g solamyl

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s máslem a cukrem do pěny a spojíme se sněhem vyšlehaným z bílků. Vmícháme solamyl a rum. Těsto naplníme do vymazané, vysypané formy a pečeme při 150 °C asi 45 minut.

  2. Vychladlý korpus vodorovně překrojíme a obě strany potřeme džemem. Spodní díl poklademe nakrájenými borskvemi, potřeme polovinou vyšlehané šlehačky a přiklopíme druhým korpusem.

  3. Celý dort ozdobíme šlehačkou a broskvemi, po obvodu nastrouhanou čokoládou. Necháme ztuhnout v chladničce.

Zpět na článek: Rumový dort s broskvemi
Tisknout