Opilý, ale velmi chutný moučník.
Zuzana Witassková, Hlučín
Ingredience
- 3 vejce
- 1 bílek
- 150 g máslo
- 150 g cukr moučka
- 100 ml rum
- 150 g solamyl
Doba přípravy
Počet porcí
12
Orientační cena
150 Kč
Postup přípravy
-
Žloutky vyšleháme s máslem a cukrem do pěny a spojíme se sněhem vyšlehaným z bílků. Vmícháme solamyl a rum. Těsto naplníme do vymazané, vysypané formy a pečeme při 150 °C asi 45 minut.
-
Vychladlý korpus vodorovně překrojíme a obě strany potřeme džemem. Spodní díl poklademe nakrájenými borskvemi, potřeme polovinou vyšlehané šlehačky a přiklopíme druhým korpusem.
-
Celý dort ozdobíme šlehačkou a broskvemi, po obvodu nastrouhanou čokoládou. Necháme ztuhnout v chladničce.