Vláčný pudingový perník s ovocem
Fotogalerie:

Vláčný pudingový perník s ovocem

Dana Hlavatá
Dana Hlavatá
Třinec 1

Tuto rychle upečenou pochoutku stojí za to vyzkoušet, peču ji nejen vnukům ale také nečekané návštěvě ke kafíčku.

Dana Hlavatá, Třinec

Ingredience

  • Těsto:
  • 450 g prosetá polohrubá mouka výběr
  • 150 g cukr krupice
  • 250 ml vlažné mléko
  • 1 celé vejce
  • 1 kypřicí prášek do perníku dr.Oetker
  • 10 polévkových lžic olej
  • 1 lžíce kakao
  • 100 g červený rybíz
  • 100 g borůvky
  • Směs na potření perníku:
  • 1 litr mléko
  • 100 g cukr krupice
  • 3 ks karamelový puding

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme mouku, cukr, mléko, vejce, olej, kakao, kypřící prášek do perníku. Směs vyšleháme elektrickým šlehačem nebo metličkou. Poté vařechou zamícháme do těsta rybíz a borůvky (nebo nakráté sezónní ovoce). Těsto vylijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme v předehřáté troubě 35-40 minut při teplotě 180 °C.
  2. V 250 ml mléka rozmícháme karamelové pudingy. Uvaříme 750 ml mléka s cukrem a rozmíchané pudingy nalijeme do mléka z čehož uvaříme hustý puding. Necháme částečně vychladit a ještě teplý rozetřeme na hotový perník a chvíli necháme ztuhnout. Poté posypeme kokosovou moučkou, perník nakrájíme a ozdobíme rybízem nebo jakýmkoliv sezónním ovocem. 

Tisknout