Koláč ala créme brulée
Fotogalerie:

Koláč ala créme brulée

Martina Sklenářová
Martina Sklenářová
Vysoké Mýto

Zapečený dezert, který tě určitě osloví.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 260 g máslo
  • 100 g cukr krupice
  • 250 g hladká mouka
  • 25 g mleté mandle
  • 5 vejce
  • 250 g ovoce dle chuti
  • 170 ml sladké dezertní víno
  • semínka z jednoho vanilkového lusku
  • 300 ml smetena ke šlehání

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo s cukrem utřeme, přidáme mouku, mandle a vejce a dobře prohněteme. Přendáme do koláčové formy, zasypeme fazolemi, aby se těsto nevzdouvalo a pečeme mírně 20 minut.

  2. Mezitím si svaříme v kastrůlku víno se 100 gramy cukru, a když je obsah zredukovaný přidáme ovoce. Necháme chvíli odstát a již nevaříme.

  3. Smetanu také zahřejeme k bodu varu a přidáme vanilku. Vejce rozšleháme a tenkým pramínkem za stálého šlehání přiléváme smetanu a také část vody z ovoce.

  4. Ovoce poklademe na upečený korpus, vše zalijeme vyšlehaným krémem. Směs se může zdát řídká, ale při pečení ztuhne. Pečeme ještě asi 25 minut. Nakonec zasypeme drobenkou z trochy másla, mouky a cukru a ještě 10 minut prudce zapečeme.

Tisknout