Tvarohový knedlík
Fotogalerie:
 

Tvarohový knedlík

Marta Podolská
Marta Podolská
Dolní Slivno

Lehká a výborná letní večeře nebo oběd.

Marta Podolská, Dolní Slivno

Ingredience

  • 500 g měkký tvaroh
  • 2 vejce
  • 3 lžíce cukr moučka
  • 2 lžíce strouhanka
  • 2 lžíce krupice nebo polohrubá mouka
  • 70 g změklý tuk (máslo, hera)
  • na ozdobu směs ovoce nebo marmeláda

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejdříve si dáme do velkého hrnce (jako na knedlíky) vařit vodu. Zvolte dostatečně velký hrnec, aby knedlík nebyl moc ohnutý, jinak se více přilepuje na utěrku. Měkký tvaroh smícháme s vejci, cukrem, strouhankou, tukem a krupicí v řidké těsto.

  2. krok2 Těsto vyklopíme na vlhkou utěrku.
  3. krok3 Těsto zabalíme do utěrky.
  4. krok4 Takto připravený knedlík dáme do vroucí vody.
  5. krok5

    Necháme vařit v přiklopené hrnci pokličkou 45 minut. Poté knedlík vyndáme a nakrájíme.

    Knedlík podáváme z rozmačkaným ovocem a nebo jen s marmeládou.

Tisknout