Kynuté knedlíky s borůvkovou klevelou
Fotogalerie:

Kynuté knedlíky s borůvkovou klevelou

Veronika Poláková
Veronika Poláková
Třeboň

Borůvková klevela je vynikající a navíc zdravá.

Veronika Poláková, Třeboň

Ingredience

  • Knedlíky:
  • 500 g polohrubá mouka
  • 150 g cukr
  • 3 vejce
  • 100 g máslo
  • 1 ks droždí
  • dle potřeby mléko
  • Klevela:
  • 1/2 l borůvky
  • dle chuti cukr moučka
  • 1 smetana ke šlehání

Doba přípravy

Počet porcí

20 knedlíků

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Z ingrediencí si uděláme těsto na knedlíky. Necháme vykynout. Poté knedlíky vaříme asi 15 minut. Aby se neslily, můžeme je propíchnout vidličkou.
  2. Poté si rozmixujeme borůvky. Přidáme moučkový cukr a povaříme asi 10 minut. Nakonec přilijeme smetanu ke šlehání.
  3. Hotové knedlíky poté poléváme borůvkovou klevelou.
Tisknout