Něco pro milovníky rolád.
Lucie Maléřová, Horní Bečva
Ingredience
- 6 ks žloutky
- 150 g krupicový cukr
- 8 ks bílky
- 2 lžíce voda
- špetka sůl
- 140 g polohrubá mouka
- 1 lžíce moučkový cukr
- 2 lžíce kakao
- 1 vejce
- 1 lžička krupicový cukr
- 100 g čokoláda na vaření
- 100 g máslo
- 2 ks banán
Doba přípravy
Počet porcí
6
Orientační cena
100 Kč
Postup přípravy
-
Žloutky s cukrem vymícháme, postupně přidáváme vodu, sůl a mouku. Bílky vyšleháme s moučkovým cukrem a zapracujeme do těsta. Rozdělíme ho na polovinu a do jedné přidáme kakao. Na velký a hroubou moukou vymazaný, nebo pečícím papírem vyložený plech střídám pásy bílého a hnědého těsta. Upečeme a pomocí utěrky svineme. Pečeme asi 10minut, ne moc dlouho, potom by se lámalo.
-
Připravíme krém. Nad párou vyšleháme vejce s cukrem, po kouscích přidáváme čokoládu a mícháme, dokud se neroztopí. K vychladlé čokoládě přimícháme změklé máslo a krém ušleháme pomocí šlehače. Namažeme krém na roládu, vložíme na něj dva banány a stočíme zpátky.