Pruhovaná roláda s čokoládovým krémem a banánem
Fotogalerie:

Pruhovaná roláda s čokoládovým krémem a banánem

Lucie Maléřová
Lucie Maléřová
Horní Bečva

Něco pro milovníky rolád.

Lucie Maléřová, Horní Bečva

Ingredience

  • 6 ks žloutky
  • 150 g krupicový cukr
  • 8 ks bílky
  • 2 lžíce voda
  • špetka sůl
  • 140 g polohrubá mouka
  • 1 lžíce moučkový cukr
  • 2 lžíce kakao
  • 1 vejce
  • 1 lžička krupicový cukr
  • 100 g čokoláda na vaření
  • 100 g máslo
  • 2 ks banán

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Žloutky s cukrem vymícháme, postupně přidáváme vodu, sůl a mouku. Bílky vyšleháme s moučkovým cukrem a zapracujeme do těsta. Rozdělíme ho na polovinu a do jedné přidáme kakao. Na velký a hroubou moukou vymazaný, nebo pečícím papírem vyložený plech střídám pásy bílého a hnědého těsta. Upečeme a pomocí utěrky svineme. Pečeme asi 10minut, ne moc dlouho, potom by se lámalo.
  2. Připravíme krém. Nad párou vyšleháme vejce s cukrem, po kouscích přidáváme čokoládu a mícháme, dokud se neroztopí. K vychladlé čokoládě přimícháme změklé máslo a krém ušleháme pomocí šlehače. Namažeme krém na roládu, vložíme na něj dva banány a stočíme zpátky.

Zpět na článek: Pruhovaná roláda s čokoládovým krémem a banánem
Zpět na článek: Pruhovaná roláda s čokoládovým krémem a banánem
Zpět na článek: Pruhovaná roláda s čokoládovým krémem a banánem
Tisknout