Koblihy pečené v troubě
Fotogalerie:

Koblihy pečené v troubě

Ivana Ulmanová
Ivana Ulmanová
Radomyšl

Koblihy pečené v troubě u nás nevydrží vychladnout a ještě teplé rychle mizí z plechu.

Ivana Ulmanová, Radomyšl

Ingredience

  • 500 g hladká mouka
  • 250 ml mléko
  • 40 g cukr
  • 1 žloutek
  • 50 g máslo
  • špetka soli
  • 1 kostka droždí
  • 1 vanilkový cukr
  • marmeláda, povidla, nuttela
  • kousek másla na potření,1 - 3 lžíce rumu

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně. Necháme vykynout.

  2. Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje.

  3. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 20 minut kynout. Pak upečeme (180-200 °C, 12-15 minut) dozlatova.

  4. Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.

Tisknout