Kiwi řez
Fotogalerie:

Kiwi řez

Viola Janáková
Viola Janáková
Slaný

Nadýchaný řez se smetanovou náplní, polevou a ovocem.

Viola Janáková, Slaný

Ingredience

  • Těsto:
  • 150 g cukr krupice
  • 5 ks žloutky
  • 5 lžic horká voda
  • 150 g mouka polohrubá
  • 5 ks bílky
  • 1 kypřící prášek
  • Náplň :
  • 1 šlehačka
  • 2 ks vanilkový cukr
  • 2 ks zakysaná smetana
  • Poleva :
  • 1 litr voda
  • 2 vanilkový puding
  • 100 g cukr
  • trošku potravinářské barvivo

Doba přípravy

Počet porcí

celý plech

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Z uvedených přísad vymícháme těsto a upečeme na 170°-180 °C asi 20minut, pak koláč necháme vychladnout, potřeme náplní, poklademe ovocem, zalijeme polevou a dáme do chladničky vychladit.
  2. Šlehačku a vanilkové cukry ušleháme, poté přidáme zakysané smetany a znovu vyšleháme.
  3. Na polevu vše dohromady smícháme a uvaříme, poté za stálého míchání vychladíme.

Zpět na článek: Kiwi řez
Tisknout