Kakaová hraběnka
Fotogalerie:

Kakaová hraběnka

Štěpánka Hegrová
Štěpánka Hegrová
Bílina

Je lepší druhý den, když se rozleží. 

Štěpánka Hegrová, Bílina 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 400 g polohrubá mouka
  • 1/2 kypřící prášek
  • 300 g cukr moučka
  • 40 g kakao
  • 250g hera
  • 4 vejce
  • 1 kg jablka
  • špetka skořice

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva‚ přidáme 150 g cukru‚ kakao‚ změklou heru a žloutky. Vypracujeme těsto. 

  2. Třetinu těsta dáme do mrazáku. Zbytek rozložíme na pečicí mísu nebo na plech vyložený pečicím papírem. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Dáme je na těsto do mísy a posypeme skořicí. 

  3. Z bílků a zbylých 150 g cukru moučky ušleháme tuhý sníh‚ který rozetřeme na jablka. Zbylé těsto pak na hrubém struhadle nastrouháme na sníh a dáme přibližně na 25 minut zapéct. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)


Zpět na článek: Kakaová hraběnka
Tisknout