Karamelový medovník
Fotogalerie:

Karamelový medovník

Lucie Strakošová
Lucie Strakošová
Trnávka

Úžasně vláčný domácí medovník.

Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 3 ks vejce
  • 400 g hladká mouka
  • 300 g cukr krupice
  • 1 lžička jedlá soda
  • 250 g hera
  • 3 polévkové lžíce tmavý med
  • 300 g máslo
  • 1 plechovka zkaramelizované kondenzované mléko
  • hrst vlašské ořechy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si vodní lázeň - do kastrolu nalijeme vodu, na něj postavíme ohnivzdornou misku a přivedeme k varu. V misce rozpustíme heru, vyklepneme vejce, přidáme med a mícháme. Postupně přidáváme všechny další ingredience, až vznikne husté lepkavé těsto, které za stálého míchání necháme asi 10 minut provařit. Odstavíme a necháme schladnout.
  2. Těsto rozdělíme na tři díly, každý natřeme na plech vyložený pečícím papírem ( ne až úplně k okrajům) a dáme péct do trouby předehřáté na 150 °C. Pečeme asi 8 minut.

  3. Po vychladnutí ze všech placek ořízneme okraje, aby měly stejnou velikost a odložíme je stranou, na ozdobu.

  4. V misce ušleháme změklé máslo se zkaramelizovaným mlékem (dá se už koupit hotové). Krém natřeme na placky, trošku si odložíme na potření boků, každou rozřízneme podélně napůl a poskládáme na sebe.

  5. Okrájené kousky umeleme spolu s několika vlašskými oříšky najemno a povrch posypeme. Dáme do druhého dne uležet do lednice.

Tisknout