Kávový dortík
Fotogalerie:

Kávový dortík

Jana Šerháková
Jana Šerháková
Blížkovice

Lehký, svěží dortík s příchutí kávy.

Jana Šerháková, Blížkovice

Ingredience

  • 1 balení polomáčené sušenky mléčné
  • 100 g piškoty
  • 120 g máslo
  • 1 balíček želatiny v plátcích
  • 100 ml instantní káva (silná)
  • 200 g pomazánkové máslo bez příchutě
  • 250 g tvaroh polotučný
  • 400 ml smetana na šlehání
  • 100 g moučkový cukr
  • 1 lžička granko na ozdobu
  • hobliky z hořké čokolády na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

135 Kč

Postup přípravy

  1. Polomáčenky a piškoty rozdrtíme a směs smícháme s rozpuštěným máslem. Dno dortové formy si vyložíme pečícím papírem a sušenkovou směs pořádně upěchujeme. Korpus dáme ztuhnout do ledničky.
  2. Uvaříme si silnou instantní kávu, kterou necháme vychladnout. Želatinové plátky připravíme podle návodu. Mezitím smícháme tvaroh, pomazánkové máslo a moučkový cukr. Do směsi přidáme i želatinu a vychlazenou kávu. Nakonec ušleháme šlehačku (pouze 200 ml), kterou opartně přimícháme k ostatním ingrediencím. Krém naneseme na korpus a dort uložíme v ledničce do druhého dne.
  3. Druhý den před podáváním ušleháme zbylou šlehačku s trochou cukru a naneseme ji na dort. Dort opatrně přendáme na servírovací tác a dozdobíme ho. Dort můžeme posypat grankem, vidličkou vytvořit vlnky ve šlehačkové vrstvě a pomocí škrabky na brambory vyrobíme z čokolády hoblinky.
Tisknout