Sněhové trubičky
Fotogalerie:

Sněhové trubičky

Gabriela Řezníková
Gabriela Řezníková
Blansko
Trubičky jsou výborné, zvládne je i začátečník.
Gabriela Řezníková, Blansko

Ingredience

  • 250 g hladká mouka
  • 250 g máslo
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce ocet
  • 4 lžíce kefír
  • špetka sůl
  • 6 ks bílky
  • 360 g cukr krupice
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Ze surovin zpracujeme těsto a necháme v ledničce pod igelitem odležet 4 – 6 hodin.
  2. Těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Ty vyválíme do obdélníku a rozkrájíme na 9 – 10 proužků. Jednotlivé proužky namotáme na trubičky, dáme na pečící papír na plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Mezi trubičky nacákáme trochu vody.
  3. Troubu předehřejeme na 200 – 210 °C, pečeme 7 minut a hlavně neotvíráme troubu. Potom ubereme teplotu a dopečeme dozlatova.
  4. Sníh ušleháme ze 6 bílků a potom vmícháme 360 g cukru krupice. Šleháme nad vodní lázní 15 – 20 minut.
  5. Trubičky plníme sněhem a hotové pocukrujeme.

Tisknout