Bábovičky s jahodovým rozvarem
Fotogalerie:

Bábovičky s jahodovým rozvarem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Proč neosvěžit vánoční menu svěžím zákuskem s čerstvým ovocem? 

Eva Žmolíková, Milevsko 

Ingredience

  • Suroviny
  • 1 balení želatina v plátcích
  • 400ml 33% smetana
  • 100ml zakysaná smetana
  • 2 vanílkový cukr
  • 1 citronová kůra
  • špetka mletá skořice
  • 1 lžička rum
  • 500g jahody
  • 2 lžíce cukr
  • 1/2 citron

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Želatinu vyjmeme z balení a plátky vložíme do kastrůlku se dvěma lžícemi vody a necháme nabobtnat. Pak necháme na plotýnce rozpustit. 

  2. Rozpuštěnou želatinu smícháme společně se sladkou a zakysanou smetanou, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, skořici a rum. 

  3. Vše promícháme a necháme dojít do bodu varu, ale nevaříme. 

  4. Připravíme si vymyté čisté formičky, do kterých želatinu rovnoměrně rozlijeme, a vložíme do lednice. Necháme dokonale zatuhnout. 

  5. Pokud máme čerstvé jahody, zbavíme je stopek a pokrájíme, v kastrůlku povaříme s cukrem a šťávou z poloviny citronu. 

  6. Ztuhlé bábovičky vyklopíme. Jde to snadněji, když celou bábovičku ponoříme na pár sekund do horké vody. Želatina povolí a bábovička sama z formičky vypadne. 

  7. Smetanové bábovičky podáváme ozdobené čerstvým ovocem a zalité jahodovým rozvarem.

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Tisknout