Výborná máslová roláda
Fotogalerie:

Výborná máslová roláda

Michaela Winklerová
Michaela Winklerová
Jedovnice

Ke kávě jako dělaná.

Michaela Winklerová, Jedovnice

Ingredience

  • Piškot :
  • 3 vejce
  • 100 g cukr krupice
  • 2 lžíce kakao
  • 120 g polohrubá mouka
  • na špičku nože prášek do pečiva
  • Krém :
  • 70 g cukr
  • 2 vejce
  • 1 máslo
  • rum
  • kokos

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s částí cukru a prosetým kakaem. Mouku prosijeme s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a všleháme zbylý cukr. Pečící papír velikosti menšího plechu potřeme tukem a vysypeme moukou, dáme na plech a rozetřeme na něj těsto. Pečeme zhruba na 180 °C a po upečení těsto překlopíme na pocukrovanou utěrku. Papír stáhneme, piškot stočíme, zabalíme do utěrky a necháme zchladnout.

  2. Cukr a vejce šleháme ve vodní lázni, dokud vejce nejsou zcela světlé barvy. Poté odstavíme, přidáme nakrájené změklé máslo, kakao, rum a šleháme. Krém natřeme na zcela zchladlou rozmotanou roládu. Zpátky zatočíme, potřeme povrchu, posypeme kokosem a dozdobíme.


Zpět na článek: Výborná máslová roláda
Tisknout