Domácí čokoláda
Fotogalerie:

Tříbarevná čokoláda

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Domácí čokoláda je rozhodně nejlepší. 

Miloslava Landová, Hradec Králové 

Ingredience

  • 250g ztužený tuk
  • 7 lžic cukr moučka
  • 100g nastrouhané vlašské ořechy
  • 100g máslo
  • 4 lžíce kakao
  • 2 lžíce solamyl
  • 2 lžíce strouhaný kokos
  • 3 lžíce rum

Doba přípravy

25 minut

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. V kastrůlku rozpustíme menší polovinu ztuženého tuku‚ vmícháme 2 lžíce cukru a 2 lžíce kokosu a promícháme. 

  2. Ve druhém kastrůlku rozpustíme zbytek ztuženého tuku‚ vmícháme kakao a 3 lžíce cukru‚ 2 lžíce solamylu. Vše promícháme. 

  3. Ve třetím kastrůlku rozpustíme máslo‚ 2 lžíce cukru‚ mleté ořechy a rum. 

  4. Připravíme si formičky‚ můžeme je vypláchnout studenou vodou. Do každé dáme lžičkou trochu bílé kokosové hmoty‚ na ni trochu hmoty oříškové a nahoru tmavou kakaovou. Dáme vychladit do lednice. Nejlíp se chladí v zimě ve sněhu. Když cukroví ztuhne, vyklopíme ho z formiček. 

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Tisknout