Zajímavá kombinace arašídů a čokolády.
Viola Jandejsková, Volary
Ingredience
- 200g arašídy
- 4 bílky
- 200g cukr moučka
- 100g mléčná čokoláda
- 50g máslo
Doba přípravy
30 minut
Počet porcí
40
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Arašídy nožem nasekáme nadrobno. Mohou být klidně slané‚ cukroví to dodá zajímavou chuť. Z bílků vyšle-háme tuhý sníh‚ do kterého postupně přidáme cukr. Nakonec lehce vmícháme arašídy.
-
Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme lžičkami malé pusinky. Pečeme je při 150 °C asi 10 minut.
-
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Můžeme přidat kousek másla. Pusinky pokropíme tekutou čokoládou a necháme ztuhnout.