Skořicové tlapky
Fotogalerie:

Skořicové tlapky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Naše děti milují skořici, musím jim ji sypat i na krupicovou kaši, proto se snažím péct co nejvíc dobrot, které chutnají po tomto voňavém koření.

Pavlína Sochorová, Bruntál

Ingredience

  • 330g hladká mouka
  • 200g máslo
  • 200g cukr krupice
  • 130g mleté oloupané mandle
  • lžička skořice
  • 4-5 mleté hřebíčky
  • z jednoho citronu citronová kůra
  • 2 lžíce rum
  • dle potřeby tuk na vymazání formiček

Doba přípravy

60 minut

Počet porcí

50

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Na pracovní vál vysypeme mouku, do které pěstí uděláme důlek. Do něho rozkrájíme povolené máslo a posypeme cukrem. 

  2. Mandle umeleme na jemnou moučku a přidáme na hromádku. Pak přisypeme skořici, pomleté hřebíčky a citronovou kůru. Těsto začneme rukama propracovávat a postupně přiléváme rum, aby se lépe zpracovalo. Když je hladké a vláčné, zabalíme je do fólie a vložíme minimálně na hodinu do lednice. 

  3. Formičky musí být čisté, suché a vymazané tukem (hera). Pokud pečeme z dvojité dávky, formička musí být vymazaná na každou dávku. 

  4. Odležené těsto vyndáme z lednice a vyválíme tenké válečky, které nakrájíme na menší špalíčky. Ze špalíčků vytvarujeme kuličky. Ty vkládáme do vymazaných formiček a palcem vtlačíme těsto do celé formičky. 

  5. Cukroví pečeme v předehřáté troubě při nízké teplotě (asi 140 °C), aby se shora nespálilo a dobře se propeklo. Po 15 minutách vyklopíme jednu formičku a tlapku roztrhneme – pokud bude vevnitř dopečená, je hotovo.

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Tisknout