Růžový řez
Fotogalerie:

Růžový řez

Danuše Řezníčková
Danuše Řezníčková
Ústín, pošta Těšetice

Sladký řez pro větší návštěvy.

Danuše Řezníčková, Ústín

Ingredience

  • 5 vejce
  • 280 g cukr
  • 5 lžic horká voda
  • 5 lžic olej
  • 200 g mouka
  • 1 kypřící prášek
  • 250 g máslo
  • 250 g mleté ořechy
  • 75-100 ml rum
  • 2 balíčky bonbony jahůdky

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Ušleháme vejce s cukrem, po lžičkách přidáváme střídavě vodu, olej a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vlejeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 160 °C přibližně na 20 minut.
  2. krok2 Ořechovou náplň vytvoříme s 50 g másla a 100 g cukru. Umícháme do pěny, přidáme ořechy a rum. Natřeme na piškot.
  3. krok3 Na jahůdkový krém utřeme do pěny 200 g másla, potom pomalu vmícháme rozvařené jahůdky. Tímto krémem potřeme ořechovou náplň. Nakonec postrouháme čokoládou.
Tisknout