Dýňová buchta s čokoládovou polevou
Fotogalerie:

Dýňová buchta s čokoládovou polevou

Svatava Moravcová
Svatava Moravcová
Brno

Místo dýně můžeš použít i cuketu, jablka nebo mrkev.

Svatava Moravcová, Brno

Ingredience

  • 400 g dýně
  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukr moučka
  • 2 hrnky polohrubá mouka
  • 1/2 hrnku olej
  • 50 g kokos strouhaný
  • 1 kypřící prášek
  • 3 lžičky skořice
  • 50 g hořká čokoláda
  • 50 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

xxx

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Dýni nastrouháme nahrubo a smícháme s ostatními přísadami. Vzniklé těsto nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
  2. Pečeme v troubě při 175 °°C asi 30 minut. Vychladlou buchtu polejeme čokoládovou polevou, kterou si připravíme z rozpuštěného másla a tabulky čokolády.
Tisknout