Můžeme použít i černý mák, s bílým ale švestky vytváří hezký kontrast.
Kateřina Gajová, Brno
Ingredience
- dle potřeby starší pečivo
- 2 vejce
- 50 ml podmáslí
- dle potřeby švestky
- 150 g mletý bílý mák
- 2 lžíce máslo
- 1 lžíce rum
- 1 lžička javorový sirup
Doba přípravy
Počet porcí
2
Orientační cena
30 Kč
Postup přípravy
-
Vajíčka a podmáslí rozmícháme a namáčíme v nich na plátky nakrájené pečivo, které vždy trochu "vyždímáme". Z pečiva utvoříme dno, poklademe rozpůlenými švestkami a posypeme mákem Opět poklademe švestkami, posypeme mákem a nakonec přikryjeme vrstvou pečiva.
-
Pečeme při 190-200 °C 30-40 minut. Ještě horké pokapeme pomádou z rumu a rozpuštěného másla či oleje. (Můžeme do ní vmíchat i sirup.)